sportbh

Wanneer heb je de juiste sportbh?

Het kopen van een sportbh is misschien nog wel lastiger dan een gewone bh kopen. Dit is omdat een sportbh veel meer steun en comfort nodig heeft. Het sporten zonder sportbh kan zelfs leiden tot blessures!

Welke blessures kan je oplopen?

Je bh ondersteunt je borsten. Als je gaat sporten beweeg je vaak veel op en neer en heen en weer, waardoor je borsten dit ook doen. Je lichaam moet elke keer een klap opvangen als dit gebeurd. Aangezien je borsten bestaan uit weefsel, kan dit door dit heen en weer stuiteren gaan beschadigen. Dit is te vergelijken met een elastiek dat op denk duur uitgerekt is. Dit blijft dan slap en is niet meer te herstellen. Maar ook je spieren in de rug, schouders en nek kunnen overbelast worden als er geen sportbh gedragen wordt.

De juiste pasvorm vinden

Het belangrijkste aan een sportbh is natuurlijk het bieden van ondersteuning. In het algemeen zijn er 3 soorten niveaus (low impact, medium impact & high impact) en 3 soorten modellen (een soort t-shirt topje, aparte cups en aparte cups, maar wel een drukkende werking). Ook de achterkant van de bh kan verschillen. Zo heb je 2 losse bandjes zoals bij een gewone bh, maar er is ook een racer-model. Hierbij zitten er dikke banden op je rug die een beetje in de vorm van een T staan. Door deze stevige banden worden je borsten nog beter tegen je lichaam gedrukt. Per persoon verschilt het welke bh je fijner vindt zitten. Het eerste model zonder cups is oké voor een cup a/b, ga je echter hoger is een sportbh met cups zeker aan te raden. Een sportbh moet strak zitten, maar je moet natuurlijk nog wel kunnen ademen. Zorg dat er nog twee vingers onder de band passen.

Testen testen testen

Of een sportbh goed zit, weet je pas als je deze test. Dit kun je al doen in het pashokje (er zit een gordijn voor, dus niemand zal je zien). Er zijn 2 oefeningen die je kunt proberen. Eerst is er de squat; controleer of je borsten netjes dezelfde beweging maken met je bovenlichaam mee en niet achter je beweging aan komen stuiteren. Als tweede oefening kun je je bovenlichaam van links naar recht twisten. Ook hierbij kun je controleren of je borsten goed blijven zitten of te erg mee opzij wiebelen. De laatste test is wat simpeler. Buig naar voren om te kijken of je borsten netjes blijven zitten en niet de sportbh uit komen vallen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *