Op deze manier stop je sneller met roken!

De verschillende nicotinegehaltes

Wanneer je op zoek gaat naar e-sigaret vloeistoffen, kom je verschillende gehaltes aan nicotine tegen. Meestal zul je e-liquids vinden met 12, 6, 3 of 0 mg/ml nicotine. Er zijn zelfs vloeistoffen beschikbaar met 18 mg/ml nicotine voor de zwaardere rokers. Door de verschillende opties kun je eenvoudig de overgang maken van de sigaretten die je normaal rookt naar de e-liquids op de juiste sterkte. In de meeste gevallen zullen mensen beginnen met een e-liquid van 12 mg/ml nicotine, aangezien dit qua scherpte en sterkte overeenkomt met een traditionele sigaret. Er is genoeg keuze in vloeistoffen met een tabakssmaak, zodat de ervaring van het elektrisch roken zoveel mogelijk lijkt op het normale roken.

Stap voor stap afbouwen

Zodra je de juiste e-sigaret vloeistof gevonden hebt, kan het proces gaan beginnen van het stoppen met roken. Er zal wat tijd overheen gaan voordat je naar een lager nicotinegehalte kunt overstappen, aangezien je langzaam moet wennen. Om het afbouwen wat meer geleidelijk te laten verlopen kun je ook verschillende nicotinegehaltes mengen. Zo kun je bijvoorbeeld een combinatie maken tussen 12 en 6 mg/ml nicotine om in kleinere stapjes van de verslaving af te komen. Het is belangrijk om jezelf de tijd te gunnen om af te bouwen. Door steeds wat minder nicotine binnen te krijgen kun je langzaam van de verslaving afkomen. Hierdoor zal je minder last van ontwenningsverschijnselen krijgen.

De ervaring van het roken

Elektrisch roken heeft overeenkomsten met het normale roken. Je kunt namelijk nog steeds een (elektrische) sigaret naar je mond brengen, waardoor de handeling die je al die tijd gewend bent nog aanwezig is. Ook geeft het roken van vloeistoffen met een hoger nicotinegehalte een volle, scherpe smaak dat lijkt op een traditionele sigaret. Op deze manier kun je nog steeds de ervaring van het roken ervaren, terwijl je toch aan het stoppen bent. Wanneer je uiteindelijk e-liquids zonder nicotine kunt gaan gebruiken, kun je geleidelijk gaan proberen om de handeling van het roken af te leren. Hierdoor hoef je niet alles in één keer aan te pakken volgens hangmatten.nl .

Houd het vloeistof verbruik in de gaten

Het is belangrijk om op het verbruik van de vloeistof te letten tijdens het elektrisch roken. Wanneer je overgaat op een lagere sterkte, is het van belang om er rekening mee te houden dat je niet per ongeluk meer gaat roken. Als je merkt dat je meer bent gaan roken omdat je aan de nicotinebehoefte probeert te voldoen, kan het zijn dat je de stap iets te snel gemaakt hebt. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je nog even moet wennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *