Dit is het verschil tussen chirurgische mondkapjes en andere soorten mondmaskers

Chirurgische mondkapjes bieden betere bescherming tegen het coronavirus dan andere mondmaskers. Ze werken door de verspreiding van verschillende ziektekiemen via de lucht tegen te houden. Inmiddels is het voor de meesten bekend dat mondkapjes de verspreiding van het coronavirus kunnen helpen stoppen. Hoewel verschillende termen vaak door elkaar worden gebruikt als het gaat om mondkapjes, is er een duidelijk onderscheid tussen chirurgische mondkapjes en andere soorten. Hier lees je daarom meer over het verschil.

Wat chirurgische mondkapjes niet zijn

Om beter te kunnen begrijpen wat chirurgische mondkapjes nu precies zijn, is het goed om eerst te kijken naar wat deze mondkapjes niet zijn. Chirurgische mondkapjes worden ook wel medische mondkapjes genoemd. Niet-medische mondkapjes zijn er daarnaast ook genoeg in omloop. Van deze maskers kan geen garantie worden gegeven van de kwaliteit. Wel kunnen ze worden gebruikt om de omgeving te beschermen door een gedeelte van de druppels tegen te houden die vrijkomen als je praat of ademhaalt. Chirurgische mondkapjes daarentegen moeten aan strenge eisen voldoen. Daar lees je hieronder meer over.

Wat chirurgische mondkapjes zijn

Chirurgische mondkapjes moeten aan bepaalde wettelijke eisen voldoen. Hierdoor heb je als drager de garantie dat je beter beschermd bent. Er zijn twee verschillende soorten categorie├źn chirurgische mondkapjes te onderscheiden. Dit zijn de type 2 maskers en de FFP maskers. De type 2 maskers beschermen de omgeving ook door druppels die vrijkomen als je praat en ademt tegen te houden. Van deze maskers is de kwaliteit echter bekend. De FFP maskers beschermen de drager van het medische mondkapje zelf door de lucht te filteren die ingeademd wordt.

Chirurgische mondkapjes kopen

Als je chirurgische mondkapjes wilt kopen, is het dus goed om te kijken of er vermeld staat of het om type 2, type 2r, FFP1, FFP2 of FFP3 maskers gaat. Als dit niet duidelijk aangegeven wordt, kan je er namelijk niet vanuit gaan dat dit het geval is. Chirurgische mondkapjes kun je ook online kopen bij een betrouwbare aanbieder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *