snowboarden

Dit zijn de gevaren van snowboarden

Snowboarden is natuurlijk hartstikke leuk om te doen, vooral als je het goed kan. Want dat is wel belangrijk bij snowboarden. Als je het niet goed kan, kan het best gevaarlijk zijn. Vooral als je onervaren de piste op gaat. Jaarlijks gebeuren er ongelukken en dat moet natuurlijk zo veel mogelijk voorkomen worden. Daarom wijden we deze blog aan de gevaren die veel voorkomen bij het snowboarden, zodat hier op gelet kan worden. 

Zo ontstaan blessures 

Bij beginners is de kans om gewond te raken of blessures op te lopen veel groter dan wanneer je ervaren bent. De blessures komen vaak voor bij enkels of het bovenlichaam. Je voeten zitten namelijk vast aan het board, zo kun je snel je evenwicht verliezen en niet gemakkelijk een stap opzij zetten om je evenwicht te bewaren. Wanneer je valt, vang je je zelf automatisch met je handen op, daardoor kunnen polsblessures ook veel voorkomen. Zorg er in ieder geval voor dat je les neemt voordat je de piste op gaat, zodat je leert hoe je moet vallen en op de juiste manier snowboard. 

Voorkom blessures op deze manier 

Blessures voorkomen is natuurlijk mogelijk door lessen te nemen, maar het is ook zeker aan te raden om de juiste materialen te gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bescherming, zoals een snowboard helm, snowboard schoenen of elleboogbeschermers. Hiermee voorkom je natuurlijk het ergste. Snowboard schoenen zijn natuurlijk gemaakt voor bescherming, maar zorgen er wel voor dat je enkels en knieën ondersteund worden. Een helm is vanzelfsprekend belangrijk om een harde klap tegen je hoofd tegen te gaan. Zorg verder voor geschikte kleding, zoals een snowboard of een ski jas

Daarnaast is het een advies om bilbeschermers te gebruiken, vooral als je een beginner bent. Je valt dan vaker op je billen en het is dan wel zo prettig om beschermers te dragen. Door gebruik te maken van de juiste materialen en op les te gaan, kun je al veel blessures voorkomen. Natuurlijk is het ook belangrijk om zelf goed op te letten en om je heen te kijken naar andere snowboarders en skiërs op de piste.