Tips om je interieur een moderne uitstraling te geven

Hang je tv aan een tv beugel

Wat is de belangrijkste plek bij jullie in huis? Bij veel mensen is dat de keukentafel en/of de tv-hoek. Laten we beginnen met de tv, dit is vaak het middelpunt van de woonkamer. Het eerste succes haal je hier al, staat je tv nog op een kastje? Hang deze met een tv-beugel aan de wand en het kastje kan je weghalen of vervangen door een mooi lange plank. Want volgens flambregts creëer je zo meer rust en ruimte. Een cineall (zo’n hippe sfeerhaard) en daarboven de tv aan een tv-beugel is helemaal trendy. Deze combinatie geeft direct een modernere uitstraling aan je kamer. Bijkomend voordeel van een tv-beugel is dat (mits je een draaibare tv-beugel koopt) je de tv-beugel in diverse hoeken kan draaien. Dit houdt in dat je dus niet alleen vanaf een punt naar de tv kan kijken. In sommige huizen maakt een draaibare tv beugel het mogelijk om vanuit de eethoek naar de tv te kijken of zelfs vanuit de keuken. Het gebruik van een tv-beugel is dus fijn voor de ruimte (weg met de kast of het grote tv-meubel) en het bied je meer opties om vanuit andere plekken in je huis tv te kunnen kijken.

Geef je muren een ander kleurtje

Een andere optie is om een muur een andere kleur te geven of te voorzien van een mooi behangetje. Niet heel veel werk, geen enorme kostenposten maar toch een groots effect. Kies een kleur die je mooi vindt en bij je huidige meubels past of een behang dat hierbij aansluit. Dan hoef je niet al je meubels te vervangen. Zijn je muren net geschilderd of ben je erg tevreden over de huidige kleur of het motief? Dan hoef je natuurlijk niets te veranderen aan de muren. Wat je dan kunt doen om je interieur een andere uitstraling te geven is eens te kijken naar je muurdecoratie. Wellicht heb je deze, of heb je veel wat niet echt bij elkaar past. Vervang dit dan door een paar mooie eyecatchers, of recycle je huidige muurdecoratie door het een ander kleurtje te geven of je schilderij een andere lijst bijvoorbeeld.

Een nieuw vloerkleed

Sfeermaker nummer één is het vloerkleed. Kijk eens kritisch naar je vloerkleed, is deze niet aan vervanging toe? Koop één grote, of een paar kleinere die bij elkaar passen en fleur je woonkamer op. Planten zijn ook hele goede sfeermakers, hou het wel bij een paar grote planten of plaats een aantal kleinere planten bij elkaar zodat je rust in je interieur blijft. Als je hier nog niet van overtuigd bent, kijk dan eens kritisch naar de indeling van je meubels. Misschien kun je deze veranderen zodat er meer eenheid komt in je huis en interieur.

Nog even terug naar de tv-beugel, kijk wat je nodig hebt, een tv-beugel heb je in heel veel verschillende soorten en maten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *